Vocht in Kelder - Vochtbestrijding

Kelder
Vocht in de kelder is één van de meest voorkomende vochtproblemen die je in je woning kunt tegenkomen. Door optrekkend vocht, doorslaand vocht en stijgend grondwater kan vocht zich nestellen in de muren.

Een veel voorkomend probleem, dat meestal alleen in oudere huizen plaatsvindt. Bij nieuwbouw kom je dit in principe niet tegen, tenzij er sprake is van een constructiefout.

Vocht in de kelder moet je snel op te lossen.


Oplossingen
Er bestaan meerdere oplossingen voor vochtproblemen in de kelder. De meest voorkomende drie oplossingen zijn:

1. Buitenkant muur impregneren
Door stijgend grondwater ontstaat er veel druk op de muren van de kelder, dat resulteert in doorslaand vocht. Een mogelijke oplossing is het afgraven van grond om de kelder heen tot grondniveau. Vervolgens kunnen de muren behandeld worden met vochtwerend en isolerend materiaal, waardoor vocht niet langer kan intrekken in de keldermuur. Een dure oplossing, maar wel de beste.

2. Binnenkant muur coaten
Een andere mogelijkheid is om niet de buitenkant van de muur te behandelen, maar juist de binnenkant.
Een goedkopere oplossing, die populair is bij veel woningeigenaren.

Aan de binnenkant van de kelder wordt een vochtwerende coating aangebracht, die verhindert dat vocht de kelder weet binnen te dringen.

Deze methode tegen vocht in de kelder is effectief tegen zowel optrekkend en doorslaand vocht. Aannemers geven vaak 5 a 10 jaar garantie op deze coating. Na deze periode dient er nieuwe coating laag te worden aangebracht, een goede oplossing maar heeft wel als nadeel dat de oorzaak van het probleem zelf, de kwaliteit van de muren, niet oplost.

Kortom, u zult rekening moeten houden met terugkerend onderhoud aan coating. 3. Kelderdichting
De laatste veel terugkerende oplossing is kelderdichting. Bij kelderdichting wordt in plaats van de buitenkant of de binnenkant van de muur, de muur zelf behandeld.

Bij kelderdichting worden op gelijkmatige afstande gaten geboord in muur, vervolgens wordt in deze gaten een chemische substantie ingebracht. Zodra deze stof in aanraking komt met vocht, hardt de vloeistof tot een vochtwerende barriere. Het vocht wordt in de muur gestopt, en kan niet meer de muur penetreren.

Op zoek naar een bedrijf dat uw vochtproblemen kan verhelpen, u kan helpen bij  Vocht in de kelder bel dan het vochtmanneke.