Staand water in binnenmuren - Vochtbestrijding

Staand water in binnenmuren

Staand vocht in binnenwanden van een huis is een grote zorg voor veel mensen. Het vocht bouwt op tussen de cementvloer en de bovenste muren. Er zijn enkele algemene oorzaken van staande water, waaronder condensatie van water lekkend van uw dak of buizen die verstopt met puin. Sommige mensen merken niet dat hun muren nat worden totdat ze naar een ander huis verhuizen. Hoewel sommige van deze oorzaken gemakkelijk kunnen worden vastgesteld, zijn er momenten dat een meer drastische oplossing moet worden genomen.

Staand water in binnenmuren oplossen

Staand water in binnenmuren vormt een gevaar voor uw gezondheid. Je kunt de binnenmuren gemakkelijk uitdrogen door het staande water te verwijderen met een low flow-fan en het toestaan van de kamer te ventileren. Dit zal helpen om te voorkomen dat schimmels groeien op de binnenmuren van uw huis.

Als je muren barsten hebben, is dit ook een gebied waar vocht zich kan ophopen. Barsten in binnenmuren kunnen leiden tot vochtopbouw tussen de muur en het plafond. Het vocht ziet dan door de scheur in je zolderruimte. Dit kan rotten veroorzaken in plafonds en wanden. Mogelijk moet u een aantal van de houten framing aan de buitenkant van uw huis vervangen om het veilig te maken om uw kelder opnieuw te doen.

Staand water in binnenmuren kan ook worden veroorzaakt door sanitairproblemen. Als u opmerkt dat een constant druipt van uw wasmachine of toilet, kan het het sanitair back-up maken en overtollig vocht veroorzaken om in de muur op te bouwen. Dit kan rotten, schimmel en meeldauw veroorzaken om op uw muren te vormen, indien niet aangevinkt. In sommige gevallen kunt u eenvoudig een plunjer gebruiken om overtollig water uit uw sanitair te verwijderen.

Bevindend vocht in binnenmuren kan ook worden veroorzaakt door slecht onderhoud aan de buitenmuren van uw huis. Overmatige watering of gebrek aan wasmiddelgebruik kan regen veroorzaken om binnen te komen tussen de gevelbeplating en de buitenmuren van uw huis. Overtollige zon schijnt op de buitenmuren kan ook leiden tot rotten en kraken. Dit kan hiaten in uw muren maken die vocht mogelijk maken om gemakkelijk op te bouwen. Last van opstijgend vocht? Bel adv-works.be ANTWERPEN: 03 666 41 43, MECHELEN: 015 24 40 87, GENT: 09 221 97 25

Staand water in binnenmuren is een van de bovenste oorzaken van keldervorm.

Vocht is altijd aanwezig vanwege menselijke activiteit. Bepaalde verontreinigende stoffen en pesticiden zijn echter bekend om meer niveaus van vocht in de lucht te veroorzaken. Deze dampen hebben het effect van het draaien van een kleurstof, zoals verf, in een vloeistof die gemakkelijk binnenmuren kan doordringen. De verf bij u thuis is niet het enige risico. Het altijd aanwezige vocht in een huis zal uiteindelijk ervoor zorgen dat alle kleuren vervagen.

Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat het water in uw huis is. Gebruik een high-efficiëntie-douchekop. U kunt er ook voor kiezen om een uitlaatventilator in uw badkamer te installeren. Uitlaatfans zijn vaak ontworpen om efficiënter te zijn en zullen vocht uit de lucht verwijderen.

Als u een constante ophoping van vocht in uw binnenmuren ondervindt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan wat er in uw huis gebeurt. Controleer het HVAC-systeem. Zorg ervoor dat het niet lekt. Schakel de ontvochtiger in. En zorg ervoor dat het interieur van je muren niet vochtig is.

Staand water op de binnenmuren van uw huis is een gevaar. Het kan leiden tot schimmelgroei, kraken en andere structurele schade. Het kan ook leiden tot de vorming van lelijke vlekken. U wilt voorkomen dat stilstaand water wordt gevormd voordat het beschadigt.

Category