Help, mijn kruipruimte zit onder water! - Vochtbestrijding

Help, mijn kruipruimte zit onder water!

  • februari 16, 2022
  • Posted By admin

Het is weekend en eindelijk zo ver om de wedstrijd van je favoriete voetbalclub te volgen. Terwijl je dat doet waag je misschien ook nog eens een gokje bij een van de vele online gokaanbieders zoals betFIRST en plots neem je een muffe geur waar. Bij nader onderzoek blijkt dat je kruipruimte vol zit met water of behoorlijk wat vocht vasthoudt. Wat nu? In deze blog meer over vochtige kruipruimtes en hoe het probleem te verhelpen.

Waterpijp, Lekkende, Water, Druppels, Gebroken

Een vochtige kruipruimte

Het is niet fijn om een kruipruimte te hebben, die vol zit met water of behoorlijk wat vocht vasthoudt. Het probleem blijft zich niet alleen voordoen in de kruipruimte, maar zal op gegeven moment ook effect hebben op je hele huis. Het vocht zal zich langzaam opbouwen en zal doortrekken naar de muren van je hele woning.

 

Doordat de muren vocht vast zullen houden zal je merken, dat je last zal krijgen van een muffe geur in het huis, je zal plots slakken tevoorschijn zien komen, schimmels en je leidingen zullen roesten. Omdat er sprake is van een hoge luchtvochtigheid wordt het materiaal waarmee je woning is gebouwd behoorlijk aangetast.

 

Hoe dit probleem voorkomen?

Een hoge luchtvochtigheid ontstaat onder andere doordat er sprake is van hoge grondwaterstand of doordat er een lekkage is in de riolering.

Hoge grondwaterstand

Als het regent, dat kan het dat  grondwater begint te stijgen en dat je kruipruimte onder water raakt. Soms kan dit ervoor zorgen dat je kruipruimte een aantal meters vol water zit. Dit zullen mensen, die in laaggelegen gebieden wonen vaker merken. Denk maar aan de mensen, die in de polders wonen.

 

Omdat het vocht zich zal condenseren aan de onderkant van je vloer, zal je merken dat je last zal krijgen van schimmel, roest en je zult op gegeven moment een muffe geur waarnemen.

Het probleem oplossen

Het probleem van water in de kruipruimte kan niet voorkomen worden. Je kunt wel wat doen tegen de gevolgen daarvan. Het beste wat je in dit soort gevallen kan plaatsen is een bodemafsluiter. Deze drijf namelijk op het water en zorgt ervoor, dat het vocht je vloer dan niet kan aantasten.

 

Industrieel, Oud, Verroest, Verroeste Pijpen, Pijpen

Lekkage in de riolering

Een lekkage in de riolering kan er ook voor zorgen voor een hoge vochtigheidsgraad in de kruipruimte. Dit tast op gegeven moment de vloer van je woning aan.

Je zult merken dat de steunbalken van je woning, de leidingen en het beton vochtschade kunnen oplopen. In de kruipruimte zelf kan er waterschade optreden. Het meest erge hiervan is dat de leidingen van je kunnen roesten. Hierdoor zal je op gegeven moment dieper in je zak moeten tasten als de leidingen vervangen moeten worden.

Doordat het roesten blijft voortzetten zullen er na een tijdje scheurtjes in de leidingen ontstaan. Je hebt dan niet alleen een vochtige kruipruimte, maar door de lekkage kan je kruipruimte ook vollopen met water.

Het probleem oplossen

Spoor lekkages in de leidingen tijdig op en voorkom lekkages. Deze kunnen bij het niet tijdig ontdekken zorgen voor een hoge vochtigheidsgraad in je kruipruimte. Dit heeft als gevolg grotere scheurtjes in de leidingen. De leidingen en rioleringsbuizen kunnen zelfs losschieten met alle gevolgen van dien. Dit zal alleen maar veel meer kosten met zich meebrengen.

 

Category