Doorslaand vocht - Vochtbestrijding

Doorslaand vocht wordt voornamelijk veroorzaakt door invloeden van buitenshuis, zoals regen en wind. Wanneer het voegwerk niet meer voldoet, kan het vocht zich door het poreuze specie in de muur nestellen.

Doorslaand vocht komt veel voor

Doorslaand vocht is een veel voorkomend euvel dat voornamelijk bij oudere woningen te vinden is. De natuur heeft dan duidelijk zijn sporen achtergelaten en er moeten zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om vochtschade te minimaliseren.

Lekkage
Een uitzondering op de natuurlijke invloeden is de lekkage. Bij een lekkage vindt dezelfde horizontale uitbreiding van het vochtprobleem plaats.


Oplossing : Bij de oplossing van doorslaand vocht wordt onderscheid gemaakt in de volgende behandelingen. Bij beide oorzaken is het noodzakkelijk om snel in actie te komen. Des te langer je wacht, des te meer schade je hebt.

Oplossing doorslaand vocht natuurlijke oorzaak

De oplossing die voornamelijk voorkomt bij doorslaand vocht is behandelen van de muur, zowel als vochtwerend als op isolerend.
Zo zal de regen geen kwaad meer kunnen en zal de stroming van de koude buitenlucht en de warme binnenlucht worden tegengegaan.

Oplossing doorslaand vocht door lekkage
Laat uw aannemer zo snel mogelijk de oorzaak van de lekkage onderzoeken. Een lek in een leiding dient zo snel mogelijk gerepareerd te worden.

Professional
Dit soort klussen dient u te laten uitvoeren door een professioneel aannemer gespecialiseerd in vochtbestrijdingg.